Nytt band till Adore Music.

Adore Music är väldigt glada att kunna presentera bandet Torsson i sin artistkatalog. 
 

Peter på Adore Music:


”Torsson har funnits sedan 1976 och har blivit ett klassiskt band, eller man kanske skall säga kultband, i Sverige. Jag har följt Torsson sedan gymnasietiden i mitten av 90-talet när ett gäng punkare spelade Torssoncovers på skolkonserterna. Nästan 20år senare, närmare bestämt 2016, fick jag möjligheten att boka en spelning med bandet i Alingsås.

Efter det har vi hållit kontakten och till Record Store Day 2018 fick Adore Music släppa en singel med kultlåten “Det Spelades Bättre Boll” – en låt som aldrig givits ut som singel innan. Denna singel släpptes endast som 7” grön vinyl i 300ex och gick snabbt åt bland fansen.
 

Samarbetet fungerade så väl att när bandet tidigare i år började planera för nästa albumsläpp så frågade de om Adore Music ville vara med. Mitt svar blev självklart ett JA!!!
 

Vår resa tillsammans fortsätter nu närmast med en julsingel som släpps 6 december.
Singeln heter Mellandagsrea och innehåller 2st A-sidor släpps på 7” färgad vinyl i begränsad upplaga (250st Julröda + 250st Grangröna) + alla digitala streamingstjänster. 
A1 – Nyårsdagen 
A2 – Det Blir En Lång jul I År (2019 remix)
Förhandsboka här: Bengans


Under 2020 ska alltså ett nytt Torssonalbum släppas och bandet påbörjar inspelningarna nu i december och fortsätter i januari 2020. Förutom albumet är fler spännande grejor på gång redan under våren men det får vi återkomma till. Det ska bli väldigt roligt att få vara med i Torsson-familjen och jag ser fram emot att jobba tillsammans med bandet!”
 

Dan Persson i Torsson:

”Vi lärde känna Peter när han fixade ett gig åt oss i Alingsås för några år sedan. Vi kände direkt att vi trivdes väldigt bra ihop och att det skulle vara kul om vi kunde samarbeta lite mer. Så när Peter hörde av sig i början av 2018 och frågade om han fick släppa vår paradlåt ”Det Spelades Bättre Boll” som singel på sitt bolag Adore Music tyckte vi såklart det lät som en kul idé. 

I våras började vi repa in låtar för ett nytt album, och samtidigt kände vi av olika anledningar att det kanske var dags att byta skivbolag. Så jag ringde till Peter och frågade om han hade lust att ge ut vår nästa platta på Adore och det hade han. Det ska bli spännande att samarbeta med Peter och Adore Music med plattan och allt runt omkring”.


Mer om Torsson:

Torssons karriär inleddes en fredagskväll i november 1976 då bandet hade sin första konsert på Lilla Teatern i Lund. Trots att publiken bara bestod av tre personer, fick bandmedlemmarna blodad tand och bestämde sig för att fixa en spelning till. Hobbybandet Torsson var igång och man betade snabbt av scenerna i Skåne och arbetade sig efterhand allt längre upp i landet. Bandet signum var ett avskalat sound och karakteristiska låttexter med vardagsperspektiv på stort och smått, och låtar som ”Klippans Centrum”, ”Jag minns en gammal bil” och inte minst fotbollssången ”Det spelades bättre boll” blev snart favoriter hos lyssnarna. Av lite mer sena alster kan nämnas låtar som ”Danmark”, ”En Tung Missbrukare”, ”Låt Regnet Ösa Ner” och ”Tre Kusiner”.

Torsson har nu charmat Sverige i mer än fyra årtionden, har släppt åtta studioalbum, några liveskivor och flera samlingsalbum, och är sedan många år ett hårt turnerande och tight liveband med en trogen publik över hela landet och med frontmannen Bo Åkerström, tillika professor i medicinsk kemi, längst fram vid scenkanten. Under 2019 inleds inspelningarna av bandets nionde platta som kommer att ges ut 2020

Torsson på Spotify: TORSSON